Billetsalg til sommerrundvisninger på Ole Rømer Observatoriet åbner 1. juni 2023

Mandag 25. september 2023 indvies det nyrestaurerede Ole Rømer Observatoriet og Scienceparken, men allerede sommeren 2023 er det muligt at komme på sneak-peak rundvisninger på det smukke observatorium i dagtimerne.

Sommerrundvisninger på Ole Rømer-Observatoriet
Ole Rømer-Observatoriet er ved at blive restaureret så det kommer tilbage til et mere oprindeligt udtryk. Bl.a. skal observatoriets murværk være gult.

Fra 1. juni 2023 kl. 10 kan du købe billet til en rundvisning på Ole Rømer Observatoriet og komme på en spændende guided tour med fokus på kulturhistorien og arkitekturen. 

Hver rundvisning varer en time med mulighed for at udforske Ole Rømer Observatoriet og dets omgivelser og stille spørgsmål til rundviseren efterfølgende. De kulturhistoriske rundvisninger er en smagsprøve, inden observatoriet indvies 25. september 2023, og man igen kan få en stjerneoplevelse fra 1. oktober 2023. 

Rundvisningen tager udgangspunkt i Ole Rømer Observatoriets unikke placering i Aarhus, og hvordan observatoriet har spillet en vigtig rolle i forhold til, at Aarhus blev en universitetsby. I mange år var observatoriet desuden centrum for udforskning af himmelrummet fra Aarhus. I rundvisningen vil vi kigge nærmere på de nuværende kikkerter i observatoriets to kupler, og der vil være mulighed for at deltage i korte aktiviteter om astronomi.  

Rundvisningerne finder sted hver torsdag i skolernes sommerferie uge 26-32 og kl. 11 og kl. 13. 

Alle er velkomne til rundvisningerne. 

OBS: Billetsalget åbner torsdag 1. juni kl. 10. 

Læs mere om Ole Rømer Observatoriet.

Læs om Ole Rømer Observatoriet på liste over verdens bedste steder

Billetpriser 

70 kroner for voksne 

35 kroner for børn.