Efterårsferie 2022: Mission X på Steno Museet

Leg med de vilde robotter, lav spændende eksperimenter og rejs ud under stjernerne, når Science Museerne og Aarhus Universitet slår dørene op for en opdagelsesrejse ind i en ukendt verden.

Uge 42 kan sagtens være en fed og anderledes oplevelse, selvom ferien hverken byder på en eksotisk rejse eller en tur i sommerhus – og så behøver den slet ikke at koste en formue. Nogle af oplevelserne kan endda være helt gratis. 

For alle kan være med, når Steno Museet og Aarhus Universitet inviterer hele familien på Mission X, hvor det handler om at undersøge mystiske ting, lege med robotter og lave små eksperimenter. Se det usynlige og lav forsøg med magneter. Oplev, hvordan man lugter til kemien eller kom tæt på Månen. Prøv om I kan samle alle kortene til sciencespillet på jeres ekspedition gennem museet. Man kan også kaste sig ud i at bygge kæmpe kuglebaner eller forsøge at styre de vilde robotter fra Computer Science. Eller snuppe en selfie med robotterne på den store robotselfie-wall. 

I anledning af Videnskabsår22 åbner Aarhus Universitet også op for besøgende med masser af spændende aktiviteter i børnehøjde.  Her kan man være med til at undersøge nogle af de store spørgsmål som videnskaben søger svar på og den teknologi, det kræver. 

PROGRAM

Efterårsferie på Steno Museet: Mission X

Alle dage i efterårsferien lørdag 15.10-søndag 23.10 kl. 10-16.

Gratis adgang under 18 år.

Voksne 50 kr.

Vild med energi

Byg den vildeste kuglebane, og find ud af, hvad der skal til for at få kuglen sikkert gennem banen. Vores formidler guider jer med kreative udfordringer.

Alle dage kl. 10-16.

Styr de vilde robotter

Spil og leg med robotter. Kan du hjælpe en robot med at klare udfordringerne? Du kan også tage en selfie med robot line-up eller gå på opdagelse i robotternes historie. 

Med Computer Science, Aarhus Universitet.

Alle dage kl. 10-16.

Opdag stjernerne

Under stjernehimlen i Planetariet kan du drømme dig væk og forsvinde i fjerne galakser. Kan du finde vej blandt stjerner og planeter? 

Planetarieforestillinger alle dage kl. 11, 13 og 15. Pris 30 kr. Fra 6 år.

Rejs ind i det ukendte

Tag på hemmelig mission bag universitetets mure, og find ud af, hvad der gemmer sig der.

Besøgene på Aarhus Universitet er gratis, men begrænset antal pladser efter først-til-mølle. Se særskilt program og bestil her. Anbefales fra 6 år. 

Besøg hele verden i Væksthusene

Fire klimazoner, spændende planter, sjove planteopgaver og en hyggelig Café, Gratis adgang. 
 

Tid og sted

STENO MUSEET
C. F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C
Lørdag 15.10-søndag 23.10. Alle dage kl. 10-16
Voksne 50 kr. Gratis adgang under 18 år.

VÆKSTHUSENE
Peter Holms Vej
8000 Aarhus C
Hverdage kl. 9-16. Weekends kl. 10-17
Gratis adgang.