Forsmag på efterårsferie med ristede melorme og Mars-oplevelser

På Steno Museet i efterårsferien kan du mærke Mars helt ind i mundhulen og få en fornemmelse af, hvordan det ville være at bo på den røde planet. Laursens Realskole har været til snigpremiere.

Ristede melorme som en lækker lille eftermiddagssnack og selvlysende creme, der afslører, hvor god du egentlig er til at vaske hænder. Det var nogle af de helt store hit, da 16 elever fra 3. klasse på Laursens Realskole testede efterårsferiens aktiviteter på Steno Museet. Både ”Bvadr” og ”Det var megasjovt at smage” var en del af evalueringen fra de begejstrerede elever. Men der var også stor interesse for formidling om livet på Mars og snigpremiere på den helt nye planetarieforestilling, som er lavet specielt til efterårsferien. 

”Eleverne nød at sidde som gæster i Planetariet og få svar på stort set samtlige spørgsmål om astronomi,” fortæller lærer Annette Wædeled fra Laursens Realskole.  ”Den videnskabelige formidling rammer lige ned i denne målgruppe. Turen rundt på museet til de forskellige stationer omhandlende forskning om Mars med vidt forskellige formidlere var levende, legende og understøttende for forståelsen af livet på Mars.” 

Udover at der er masser af muligheder for at opleve Mars i efterårsferien på Steno Museet, kan man hver dag også tage på rejse helt ud i solsystemet. For Steno Museet har etableret en planetsti i Universitetsparken, hvor man kan gå turen fra Solen og ud til den yderste planet Neptun. På den måde kan man både få en fornemmelse af planeternes størrelse og afstand i forhold til hinanden. Turen kan tages af hele familien både med og uden astro-guide. 

Annette Wædeled synes, at Mars-aktiviteterne giver en god fornemmelse af, hvordan livet på Mars ville være.

”På vores skole kan vi godt lide at trække virkelighedens verden ind i skolen samt bevæge os udenfor vores normale læringsrum. Det oplever vi på en helt igennem ægte måde, når vi besøger Steno Museet og hjælper med at teste kommende forløb. Vores samarbejde synes som en sand win win. Vi er sikre på, at vores samarbejde er grobund for børn og unges interesse for det naturvidenskabelige. Og mon ikke der tales om melorme ved aftenbordet i de små hjem her til aften, om bakterier og pandemiers vilkår på Mars samt om tyngdekraft og vægt,” siger hun. 

Åbningstider Steno Museet i efterårsferien

Der er mulighed for at opleve Mars, smage på melorme, lave Mars-eventyr på film, tage på rejse i solsystemet eller til Mars, designe raketter og mange andre Marsaktiviteter for hele familien:

Lørdag 16.10-søndag 24.10 kl. 10-16.

Nogle af aktiviteterne har særskilte tidspunkter.

Prisen for at komme på Steno Museet og mærke Mars er astronomisk lav. Børn under 18 år er gratis og voksne 30 kr. Alle aktiviteter på nær Planetariet (30 kr. for alle) er gratis, når entréen er betalt. 

Se også Steno Museets Facebook-side

Du kan også tage på en vild efterårsferie i Væksthusene

I efterårsferien står Væksthusformidlerne hele ugen klar med overraskende og spændende fortællinger om planterne for hele familien. Vil du måske høre om vores berømte vanilje? Eller være med til at gå på jagt efter sommerfuglelarver? Du kan også tegne eller prøve kræfter med en lille quiz.

Åbningstider Væksthusene i efterårsferien

Weekender kl. 10-17

Hverdage kl. 9-17

Gratis adgang