I regnskoven med coronapas: Science Museerne er klar til at genåbne

Nye spændende udstillinger, anderledes museumsoplevelser og fokus på trygge rammer for gæsterne. Science Museerne genåbner onsdag 21. april 2021.

Fra onsdag kan man igen besøge Væksthusene - Aarhus´ tropiske centrum. Foto: Kasper Hornbæk

Onsdag 21. april er en dag, som de glæder sig til på Science Museerne i Aarhus. Efter 4 måneders nedlukning kan man endelig genåbne museerne. Det sker med krav om fremvisning af coronapas og retningslinjer for, hvordan publikum skal bevæge sig rundt. 

”Vi har set frem til, at vi igen kan åbne op for museerne og møde vores gæster,” siger Bent Lorenzen, direktør for Science Museerne, Aarhus Universitet. ”Det sker selvfølgelig med en række restriktioner i forhold til adfærd og afstand, bl.a. coronapasset, men vi tror, at det er muligt at passe på os selv og hinanden, samtidig med at vi har en god fælles museumsoplevelse. Nu skal vi koncentrere os om at åbne op igen og skabe så trygge rammer som muligt for gæsterne.” 

Genåbningen sker sammen med nye spændende udstillinger og museumsoplevelser. 

”Vi tror, at de besøgende trænger til et mentalt boost, så det gør vi alt, hvad vi kan for at give dem, både med vores nye og eksisterende udstillinger og en række forskellige andre tilbud” siger Bent Lorenzen. ”I sommerferien lancerer vi bl.a. ”ScienceTakeaway”, hvor en del af museumsoplevelsen kan tages med i sommerhus. På den måde er hverken vi eller vores besøgende så afhængige af, hvordan smittetrykket udvikler sig. Sidste år var en rutsjebane, først en nedlukning, så en sommer med  besøgsrekord, og i vinteren en ny nedlukning. Det er den virkelighed vores planlægning og drift skal navigere i, men vi håber, at gæsterne vil tage godt imod vores nye oplevelser."   

Håndsprit, corona-pas og afstand

Science Museerne følger de gældende restriktioner og retningslinjer.

Som før nedlukningen vil der være ekstra rengøring og håndsprit til museets gæster. Berøringspunkter som touchskærme, høretelefoner og trykknapper afsprittes kontinuerligt. 

Adgang til Væksthusene og Steno Museet kræver, at man kan fremvise et gyldigt coronapas, og at man overholder de gældende retningslinjer.

Ole Rømer-Observatoriet har aflyst sine forevisninger for resten af sæsonen.

Væksthusenes Cafe vil tilbyde takeaway og mulighed for at spise i gårdhaven med begrænset antal pladser. For at følge restriktionerne vil cafeen indtil videre være lukket for siddende gæster.

Der vil desuden være begrænsning på, hvor mange besøgende der må være på samme tid og øget personale til at guide de besøgende. I museernes udstillinger vil der være ensrettede veje med pile og udførlige guidelines for gæsterne. 

Der er åbent for skoleklasser i både Væksthusene og på Steno Museet. 

Det sker

21. april 2021. Science Museerne genåbner, og vandreudstillingen "H.C. Ørsted på ny - skønheden i naturen” åbner,

22. april 2021. Science Museerne fejrer Earth Day, bl.a. med en digital event for skoleklasser ”Hack din have.” 

12.maj 2021.  Udstillingen ”Vilde vækster” i Væksthusene åbner,

Åbningstider Steno Museet - gældende fra onsdag 21. april 2021

Tirsdag-fredag kl. 9-16

Lørdag-søndag og helligdage kl. 11-16

Mandag lukket.

Planetariet er åbent for forestillinger kl. 12 og 14 hver weekend. Indtil videre er max antal 9 besøgende pr. forestilling. 

Åbningstider Væksthusene - gældende fra onsdag 21. april 2021

Mandag-fredag kl. 9-16

Lørdag-søndag og helligdage kl. 10-17

Aftenåbent onsdage fra 2. juni-25. august kl. 9-22.

Åbningstider Ole Rømer-Observatoriet

Billetsalget for Ole Rømer-Observatoriet er lukket for sæsonen. 

I Danske Plantesamfund, Botanisk Have og Den medicinske urtehave på Steno Museet kan gæsterne færdes udendørs.