Kom tæt på dansk natur i Aarhus Festuge

Science Museerne inviterer til Aarhus Festuge med en vild baghave, kvindeplanter og spændende talks om lysets tøven.

I Botanisk Have i Aarhus ligger en vild baghave. Her kan man gå på opdagelse i dansk natur i miniformat og  lære nogle af de planter, der karakteriserer forskellige naturtyper, at kende. Ideen bag den vilde baghave er, at hvis man lærer naturen at kende, så er man også bedre i stand til at passe godt på den.  

Lær dansk natur at kende i Væksthusenes vilde baghave

I Aarhus Festuge kan man gå på opdagelse i baghaven med plantespil fra Væksthusene, læse gode historier om planterne i den danske natur og få inspiration til, hvor man kan tage hen, hvis man vil ud i den “rigtige” østjyske natur bagefter. 

Plantespil og andre aktiviteter er gratis og udleveres i Væksthusene.  

Væksthusenes åbningstider

Hverdage:  09:00 - 17:00

Weekend: 10:00 - 17:00

Sted

Væksthusene, Botanisk Have Aarhus

Peter Holms Vej

Der er gratis adgang til både Væksthusenes vilde baghave og Væksthusene. 

Videnskabens Ø: Lysets tøven

I Aarhus Festuge rykker Science Museerne også ned i Domen på havnen og tilbyder et spændende oplæg om lys med museumsinspektør ved Science Museerne Hans Buhl. Her kan man få historien om lysets hastighed fra Rømer til Hau, blive klogere på, hvordan lys bevæger sig, og den forskning, som ligger bag. 

Tirsdag 30.08 kl. 10:30 - 12:00

Onsdag 31.08 kl. 19:30 - 20:30

Gratis adgang

Sted

Domen

Inge Lehmanns Gade 22

Fra smukke øjne til hedeture

På Steno Museet i Den medicinske urtehave kan man høre om ”kvindeplanter”, og hvad de har været og stadig bliver brugt til. Men hvad virker egentlig, og hvad er direkte farligt at spise for meget af? Botaniker Anne Murmann tager dig med i Den medicinske urtehave på Steno Museet og giver en kulturhistorisk overflyvning over forskellige ”kvindeplanter”. Hun fortæller om udvalgte planter i haven og introducerer en ny og gratis Useeum-app med urtehavens planter. 

Søndag 04.09 kl. 14:00 - 15:30

Sted

Steno Museet 

C. F. Møllers Allé 2

Pris for rundvisning incl. adgang til Steno Museet 60 kr. Tilmeld dig her efter først til mølle. Kun 16 personer pr. rundvisning

Fakta

Væksthusenes vilde baghave er en del af Kultur-Test-Lab og støttet af VisitAarhus og Erhvervsfremmebestyrelsen. Projektet skal også bruges til at udvide potentialet for Aarhus som en læringsplatform, hvor familier, turister, skoleklasser og andre kan gå på opdagelse udendørs i nogle af Aarhus’ smukke, grønne områder.