Oplev tropiske planter klædt i rødt og blåt

Rundvisninger i lys & mørke. Udsolgt.

**UDSOLGT**

Kunstinstallationen Plant et lys er en succes. To uger efter værket åbnede, har over 6000 besøgende plantet lys for naturens mangfoldighed på Tropehuset. Nu inviterer CAVI og Væksthusene også publikum ind i Tropehuset, så man kan opleve lyset indefra.

”Da vi 1. november lancerede Plant et lys, fandt vi ud af, hvor smukt det var at opleve indefra også. Planterne får et helt andet udtryk i spændingsfeltet mellem mørket og lyset, der bevæger sig rundt i Tropehusets celler.” siger Finn Borchsenius, fagleder for Væksthusene og prodekan ved Science and Technology, Aarhus Universitet. ”Den unikke oplevelse vil vi gerne give videre til andre. Derfor åbner vi nu for rundvisninger efter lukketid, hvor man kan høre om baggrunden for Plant et lys, men mest af alt får muligheden for selv at mærke og sanse lydene, lyset og planterne.” 

I løbet af rundvisningen går man ud til lyssøjlen i Botanisk Have, hvor man kan høre om baggrunden for Plant et lys og prøve installationen selv. Men det meste af tiden er man i Tropehuset, hvor man får mulighed for at gå op opdagelse på egen hånd. Fx kan man gå op i tårnet og komme helt tæt på lyset under Tropehusets tag, eller man kan bare sætte sig på en bænk og se, hvordan dammens planter ser ud, når de er badet i et hav af lys.

”Der er tale om en unik oplevelse, hvor den enkelte får mulighed for at være stede på sin måde, ligesom når man er i naturen. Vi har derfor valgt, at der kan være max 20 personer med på hver rundvisning, så der gives mest mulig plads til den individuelle oplevelse,” siger Finn Borchsenius.

UDSOLGT

Købte billetter refunderes ikke.

Fakta om Plant et lys

Installationen Plant et lys er opstillet på plænen mellem Væksthusene og møllen i Botanisk Have og kan opleves kl. 17-22 i perioden 1. november til og med 9. december. Slutdatoen er med til at markere den officielle afslutning af kulturhovedstadsåret. Eventen er kun i Botanisk Have, Væksthusene holder kun åbent efter normale åbningstider

De besøgende kan interagere med værket ved at røre ved installationen og se, hvordan lyset breder sig til Tropehusets "celler".