Podcasts for unge om dig og dine data

Hvad er data, algoritmer og sociale medier og hvad betyder det for dig og dit liv? Find svaret sammen med techjournalist Anders Høeg Nissen, unge og forskere fra Aarhus Universitet i tre spændende og højaktuelle podcasts. 

Mød din digitale data-tvilling

Hvad er data egentlig, hvordan bliver de indsamlet, og hvad kan de fortælle om, hvem du er?

Sådan styrer algoritmerne dit liv

Hvordan kan algoritmer lære dine vaner at kende, hvordan kan de forudsige, hvad du kan lide, og hvordan kan de manipulere din adfærd?

Vores liv på sociale medier

Hvad betyder vores brug af sociale medier for os i hverdagen, bruger vi for meget tid på dem, og kan vi overhovedet undslippe deres lokkende feeds?

https://givdeungeordet.transistor.fm/

For GIV DE UNGE ORDET givdeungeordet.dk
Tilrettelæggelse Anders Høeg Nissen, PodLAB 
Redaktion: Kamma Lauridsen, Science Museerne, AU

Baggrund

Science Museerne er del af et spændende forsknings- og udviklingsprojekt, GIV DE UNGE ORDET, som har til formål at nytænke forskningskommunikation om mental sundhed, data og teknologibrug.

Det har bl.a. resulteret i udstillingen Kroppen som data, der er realiseret i samskabelse med unge og i samarbejde med andre aktører i projektet. Udstillingen formidler om data, algoritmer og sociale medier, og netop de tre temaer bliver behandlet i den helt nye podcast ”Dig og dine data”, som ligeledes er blevet til i regi af projektet. Her sætter forskere fra Aarhus Universitet, unge samt tech-journalist Anders Høegh-Nissen bl.a. fokus på konsekvenser og betydning af at indgå aktivt i et digitaliseret samfund.

De tre podcastepisoder har bl.a. til formål at kvalificere oplevelsen i udstillingen, men er lytteværdige for alle med interesse for emnet, og kan understøtte muligheden for at agere i det online univers på oplyst grundlag.

De enkelte podcast-episoder kan downloades både i fuld længde eller som to mindre afsnit, dette for at sikre differentieringsmuligheder ved brug i undervisning.

Partnere i projektet Giv De Unge Ordet

Forskningsenheden for Mental Folkesundhed, Institut for folkesundhed, AU ScienceAtHome, AU Science Museerne, AU Akademiet for Talentfulde Unge Midt The Animation Workshop/VIA University Aarhus Kommune Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden

https://givdeungeordet.dk/

Link til podcasts

RSS Feed
https://feeds.transistor.fm/dig-og-dine-data

https://givdeungeordet.transistor.fm/