Podcast om kulturturisme

Et glasmuseum efter lukketid i Ebeltoft og take-away succes på Science Museerne under corona

Hvordan sikrer man den lokale forankring som kulturinstitution, når institutionen står overfor store forandringer? Og hvad kan det give af værdi – og ikke mindst udfordringer – at åbne udviklingsprocessen i nye projekter op på tværs af institutionens afdelinger og fagligheder? Det er nogle af de problemstillinger, som bliver vendt i anden episode af Dansk Storbyturismes podcast-serie om kultur og turisme: MOSAIK.

Hør, hvordan direktør for Glasmuseet Ebeltoft, Mikkel Elming, som ny i jobbet har sat gang i store forandringer for museet, men samtidig lært at bremse op og fokusere indsatsen. Og hør, hvordan Science Museerne i Aarhus gjorde en sjov idé til en kæmpe takeaway-succes, som udfordrede museets logistik og nærmest lagde alle medarbejdere ned. For udviklingsprojekter og forretningsudvikling kræver ressourcer, fokus og tydelige rammer og værktøjer - og der skal ikke ske for mange ting på én gang.

Fakta

MOSAIK, som er Dansk Storbyturismes nye vidensplatform for forretningsudvikling og kulturturisme, udgiver i løbet af 2023 en podcastserie på i alt syv afsnit. Her inviteres aktører fra kultur- og turismeerhvervet til at mødes i en samtale om konkrete udfordringer, idéer og løsninger, som resten af branchen kan lære og lade sig inspirere af.   Lyt til de to første episoder på https://lnkd.in/ewgYNbtx eller på Spotify eller Apple Podcasts.  

Partnerne i Dansk Storbyturisme er VisitAarhus Destination Fyn Destination NORD og Wonderful Copenhagen, som også huser sekretariatet.

Læs mere om MOSAIK og få inspiration på https://www.wonderfulcopenhagen.dk/mosaik