Rejs hen, hvor vaniljen gror

Glæd dig til at komme tæt på julens planter. De populære julerundvisninger i Væksthusene er netop åbnet for tilmelding.

Væksthusene, Aarhus Universitet, skruer helt op for den ægte julestemning fra onsdag 24. november 2021. Der vil være julerundvisninger om julens planter, juleopgaver, en væksthusnisse, som fortæller om planterne rundt om i husene og julelækkerier i Cafeen.  

En dansk jul indeholder ingredienser fra hele verden - og en dansk vaniljestang

Mange af de planter, vi traditionelt bruger til jul kommer fra Middelhavsområdet eller troperne. Til julerundvisningen om julens planter kan man bl.a. høre om Væksthusenes helt egen vanilje, og hvordan det er lykkedes for gartnerne at lave en dansk vaniljestang fra den ægte vanilje i Tropehuset og få mandler på mandeltræet i Middelhavshuset. Man kan også prøve, om man kan lugte forskel på ægte og ”falsk” kanel og høre om chokoladen, som oprindeligt blev kaldt ”gudernes føde”.

Efter rundvisningen kan man nyde et glas af den lækre, hjemmelavede gløgg og smage på nogle af de planter, man har hørt om på turen i husene. 

Julerundvisninger om julens planter

Rundvisningerne varer cirka en time og 15 minutter og foregår efter lukketid. 

Der er plads til 15 personer på hver rundvisning. Billetpris 60 kr. pr. stk. incl. smagsprøver og et glas hjemmelavet gløgg.

Alle onsdage fra 24.11- 15.12 kl. 17.00 og kl. 19.00

Alle torsdage fra 25.11-16.12 kl. 17.00 og kl. 19.00.

Dørene åbner et kvarter før hver rundvisning (kl. 16.45 og 18.45) og lukker 5 minutter efter rundvisningerne starter (17.05 og 19.05)

Tilmelding https://væksthusene.dk 

OBS: Begrænset antal pladser. 

Lyt til Væksthus-nissens spændende plantehistorier

Find Væksthus-nissen og lyt til de spændende historier om julens planter. Hver weekend fra 27. november. Ugen op til jul er der også fortællinger i hverdagene 20.-22 december.

Gratis og kræver ingen tilmelding. 

Åbningstider Væksthusene, Science Museerne, Aarhus Universitet

Mandag-fredag kl. 9-16

Lørdag-søndag kl. 10-17

Gratis adgang. 

Væksthusene holder julelukket fra torsdag 23.december 2021-2. januar 2022. Alle dage inklusive.