Rundvisninger i Den medicinske urtehave

Steno Museet og botaniker Anne Murmann inviterer på spændende rundvisninger i Den medicinske urtehave: "Fra smukke øjne til hedeture" og "Spiselige og giftige planter."

Fra smukke øjne til hedeture

Kvinder har gennem tiden brugt urter og olier til alt muligt fra skønhed til abort. I dag er fx rødkløver meget populært til kvinder i overgangsalderen. Men hvad virker egentlig, og hvad er direkte farligt at spise for meget af? Botaniker Anne Murmann tager dig med i Den medicinske urtehave og giver dig en kulturhistorisk overflyvning over forskellige ”kvinde-planter”. 

Giftige og spiselige planter

Spisning af vilde planter er ikke uden risici, hvilket et øget antal opkald til giftlinjen på Rigshospitalet desværre vidner om. Et solidt kendskab til planterne og deres egenskaber er den bedste forudsætning for ikke at komme galt afsted.

Det kan man få en større viden om, når botaniker Anne Murmann giver rundvisning i Den medicinske urtehave på Steno Museet. Hør om spiselige planter og blomster, men også hvilke der kan forveksles med giftige og hvilke man kun må spise lidt af. På rundturen vil vi også diskutere, hvordan man sikrer sig, at sankning af vilde urter ikke får negative konsekvenser for planternes naturlige bestande.

Tid og sted 

Kommer inden påske. Tilmelding efter først til mølle. Pris 70 kr.