Rundvisning i Den medicinske urtehave

Steno Museet og botaniker Anne Murmann inviterer på spændende rundvisning i Den medicinske urtehave: Giftige og spiselige planter.

Steno Museet og botaniker Anne Murmann inviterer på spændende rundvisninger i Den medicinske urtehave. 

Giftige og spiselige planter

Spisning af vilde planter er ikke uden risici, hvilket et øget antal opkald til giftlinjen på Rigshospitalet desværre vidner om. Et solidt kendskab til planterne og deres egenskaber er den bedste forudsætning for ikke at komme galt afsted.

Det kan man få en større viden om, når botaniker Anne Murmann giver rundvisning i Den medicinske urtehave på Steno Museet. Hør om spiselige planter og blomster, men også hvilke der kan forveksles med giftige og hvilke man kun må spise lidt af. På rundturen vil vi også diskutere, hvordan man sikrer sig, at sankning af vilde urter ikke får negative konsekvenser for planternes naturlige bestande.

Sted: Den medicinske urtehave på Steno Museet

Sæt X: Søndag 2. juni kl. 14-15.30 og søndag 18. august kl. 14-15.30

Pris: 70 kr. Billetten giver også gratis adgang til Steno Museet.

Køb billet 

Planter, tro og trolddom

Planter har været brugt som helbredende urter siden oldtiden, og denne brug har gennem tiden ofte været forbundet med magiske ritualer og overtro. 
Mange planter er knyttet til religiøse fortællinger, især om græske, egyptiske eller nordiske guder, og disse legender er senere blevet overført til kristendommen, især til Jomfru Maria og Jesus. 

Der findes utallige urter og planter, der skulle kunne holde fanden og hekse væk. Man kunne bære dem på kroppen som amuletter eller plante dem ved hus og stald.

Man kunne tolke planten anvendelse ved at se, om hele planten elle dele havde lighed med et bestemt organ eller se på farve, antal kronblade eller blade. Dette blev kaldt signaturlæren. Den sagde for eksempel, at en rød farve signalerede, at planten ville være god til at standse blødninger.  
Alt dette og meget mere vil botaniker Anne Murmann Hansen komme ind på ved en rundvisning i Den medicinske urtehave på Steno Museet. 

Sted: Den medicinske urtehave på Steno Museet

Sæt X: Lørdag 15. juni kl. 14-15.30 og søndag 25. august kl. 14-15.30

Pris: 70 kr. Billetten giver også gratis adgang til Steno Museet.

Køb billet