Science Museerne vinder international museumspris

Vinderen er offentliggjort. Det blev udstillingen ”Videnskab er lidenskab” på Steno Museet, Aarhus Universitet, som løb med sejren og vandt den fornemme museumspris UMAC-AWARD 2021.

Science Museerne har været i tæt kapløb med museer fra Tel Aviv og Harvard. Men i dag er det afgjort, at udstillingen ”Videnskab er lidenskab” på Steno Museet er vinderen.  

Det er en udstilling, der handler om livet som forsker; om succeser og fejl, om at undre sig og at blive ved med at prøve, også selvom det ikke lykkes første eller anden eller 20. gang.

”Vi er meget stolte over at modtage UMAC-AWARD 2021," siger museumsdirektør Bent Lorenzen, Science Museerne, Aarhus Universitet. ”Det er en pris, der både anerkender selve udstillingen ”Videnskab er lidenskab”, men for os også sætter kronen på værket i forhold til den udvikling, vi har været i gang med på Steno Museet. Sidst, men ikke mindst, taler prisen direkte ind i vores DNA som en del af Aarhus Universitet.”

Morten Arnika Skydsgaard, museumsinspektør ved Science Museerne, Aarhus Universitet, som står bag udstillingen, siger om prisen: 

”Nogle af kriterierne er, at udstillingerne skal demonstrere innovation og kreativitet, og at de skal etablere sammenhæng med universitet og samfund. På de parametre oplever jeg, at vi står særligt stærkt. Men det gør de andre museer også. Vi var oppe mod et stærkt felt. Så er det jo bare endnu mere fantastisk, at vi vinder. Det er jeg meget taknemmelig og glad for.” 

Fakta

Om udstillingen "Videnskab er lidenskab - om forskerliv og kogte krabber" 

Mennesket har altid undret sig. Over stjernerne på himlen til hvorfor mennesket trækker vejret. Fra det mindste til det største. Denne undren er med til at forandre verden. Gennem tiden har utallige mænd og kvinder dedikeret deres liv til at forsøge at finde svar på livets gåder og har derigennem skabt grundlaget for at redde menneskeliv, forbedre livskvalitet, skabe samfundsmæssig udvikling og forstå verden og universet. 

Udstillingens overordnede fokus er, hvad det er, der driver en forsker? Hvorfor bruger man sit liv på at finde ud af, hvordan celler fungerer eller på at forstå bestemte dyrs hjertefunktion? 

Læs mere om UMAC og udnævnelsen: 

umac.icom.museum/umac-award/umac-award-2021/

Udstillingen "Videnskab er lidenskab" er støttet af Lundbeckfonden og Povl Assens Fond.

Udstillingen er designet af JAC Studios.

Se også bogen "Videnskab er lidenskab"