Sciencehytter i Aarhus: En oplevelse mellem himmel og jord er snart en realitet 

 I november 2022 vandt det aarhusianske arkitektfirma ReVærk konkurrencen om at designe Sciencehytterne ved Ole Rømer Observatoriet. Nu er de ved at være færdigbygget.

Mellem træerne, tæt ved det nyrestaurerede Ole Rømer Observatoriet i Kongelunden og som en del af den kommende sciencepark, står der snart fem Sciencehytter klar. Det er en slags luksus-shelters i træ i to etager. Øverst sidder en cupola, et rundt vindue, hvorfra man kan observere stjerner og planeter på nattehimlen. Sciencehytterne er designet, så de skal fungere som et bindeled mellem Jorden og Universet med det formål at give skoleklasser en helt unik naturvidenskabelig formidlingsoplevelse.

Sciencehytterne er resultatet af arkitektfirmaet Reværks vision om, hvordan Sciencehytterne skal se ud. I november 2022 blev deres forslag valgt af en enig dommerkomité til at gå videre. 

Sciencehytterne har som mål at etablere en unik formidlingsmulighed for skoleklasser og skabe en læringsplatform, hvor alle sanser kan vækkes for at fremme forståelsen af naturvidenskab.

Byggefirmaet JDH-BYG er i øjeblikket ved at færdiggøre de imponerende hytter og er dermed med til at realisere visionen om at skabe en uforglemmelig oplevelse mellem himmel og jord, hvor skoleelever kan udforske verden.

De færdige Sciencehytter kan opleves udefra fra den 26. september 2023.