Smag på verden i Aarhus C

Fra onsdag 3. juli 2024 holder både Væksthusene og Cafeen aftenåbent hver onsdag og inviterer på spændende rundvisninger om planter fra det globale køkken.

Det er sommer, og snart starter ferierne til de fremmede himmelstrøg. Men man behøver ikke rejse langt væk, hvis man vil opleve og smage på planter fra hele verden. Fra onsdag  3. juli til 7. august 2024 holder Væksthusene aftenåbent til kl. 21 hver onsdag. Vil du smage og høre spændende  historier om planterne, kan du booke en rundvisning med smagsprøver kl. 16.30-17.30 og 18.30-19.30. Pris 70 kr. 

Skal du ikke med på en rundvisning, kan Væksthusene også opleves på egen hånd. Der er gratis adgang for alle.

Smagfulde rundvisninger 

Smag på planter fra hele verden og hør om, hvordan den mad, vi spiser, hænger sammen med det sted, vi bor og de naturgivne betingelser, som findes der. Hvor dansk er den mad, vi spiser til daglig? Find ud, hvor global den ældste mormor-mad faktisk er, og hvor de planter vokser, som vi bruger til madlavning. Hør om, hvorfor maden i troperne er så stærk, hvorfor krydderurter smager som de gør, og hvor meget der skal til for at producere en ananas og fragte den fra Troperne til Danmark. Smag fx på lotusplantens frø, maniok og kogebanan og meget andet spændende, som måske vil få dig til at ændre kostvaner for altid.

Køb billet