Spis under passionsblomsterne

Do it yourself. Eksotisk ser det ud. I Væksthusenes Café kan man lige nu opleve masser af smukke passionsblomster. Et af frøene stammer fra en passionsfrugt indkøbt i SuperBrugsen i Hørning.

Sidste år plantede blev der plantet passionsblomster (Passiflora) i pallekasser i Væksthusenes Cafe. De er nu er blevet så store, at de begynder at danne et grønne loft over bordene. Lige nu blomstrer de med masser af smukke blomster. Flere forskellige arter af passionsblomster dyrkes på grund af deres fantastisk smukke blomster og de spiselige frugter. 

Passiflora er er stor planteslægt, hvor der findes 570 forskellige arter. Ser man i ”The Plant List” - en liste over alle kendte plantenavne (http://www.theplantlist.org) - findes der 1139 forskellige navne på Passiflora. Der er navne på arter, varieteter, krydsninger og nogle navne er synonymer, altså forskellige navne for den samme art. Derfor er det ikke altid let at sætte navn på en passionsblomst.

Hvis man ser sig omkring, mens man drikker kaffe i cafeen kan man se en Passiflora x decaisneana, som er en krydsning mellem Passiflora alata og Passiflora quadrangularis samt forskellige varianter af Passiflora edulis blomstre.

Man kan selv dyrke sin egen passionsblomst derhjemme fra frø. En af Passiflora edulis planterne i cafeen stammer fra et frøspiringsprojekt på Science Museerne under nedlukningen i foråret, hvor botaniker Birgitte Bergmann eksperimenterede med forskellige frø fra eksotiske frugter derhjemme. Et af resultaterne fra en passionsfrugt indkøbt i Super Brugsen i Hørning pryder nu Væksthusenes Café.