Timelapse: Lotus-planten blomstrer i Væksthusene

Et GoPro kamera har fulgt Lotus-planten i tre døgn.

Denne timelapse følger Lotusblomsten (Nelumbo nucifera) fra den første dag, hvor blomsten blot åbner sig en lille smule og udsender duft.

I naturen tiltrækker duften de insekter, der bestøver blomsterne, især biller. Ved skumringstid lukker blomstens kronblade sig tæt sammen. De insekter, der er i blomsten, er fanget indtil næste dag, hvor blomsten åbner sig fuldt. I løbet af natten afsætter insekterne pollen på blomstens støvfang. Derefter bliver de pudret med pollen, som de så kan bringe med sig til den næste blomst.

Ved skumringstid den anden dag lukker blomsten sig igen, men ikke helt så tæt. Den 3. dag åbner og lukker blomsten sig en sidste gang. Herefter begynder kronbladene at falde af, og blomsten visner.

I løbet af natten og den tidlige morgen bliver blomsten også varmere. En Lotusblomst kan blive 30-35 grader varm, selvom temperaturen omkring kun er 10 grader. Varmen gør billerne, der er fanget inde i blomsten, livlige. De spiser og parrer sig, og når de tumler rundt, bestøver de blomsten mere effektivt