Vild baghave skal skabe opmærksomhed om dansk natur

Bag Væksthusene ligger et område med dansk natur og danske naturtyper. Det kan se lidt rodet ud, men det er meningen. For området skal så vidt muligt afspejle den “ægte” danske natur i miniformat. Nu ændrer området navn fra Danske Plantesamfund til Væksthusenes vilde baghave.   

Er det ukrudt? Sådan lyder et ofte stillet spørgsmål fra de gæster, der forvilder sig om bag Væksthusene. Området lever en lidt stille tilværelse, hvor dets herlighedsværdi både er overskygget af rosenbedene i Botanisk Have og de eksotiske planter i Væksthusene.  

Fokus på dansk natur

Men området har et vigtigt formål, nemlig at skabe opmærksomhed og viden omkring dansk natur. Her kan man opleve den danske natur i miniformat og gå på opdagelse i forskellige naturtyper, man kan finde i nærheden af Aarhus og lære nogle af de planter, der karakteriserer de forskellige naturtyper at kende. Tanken bag er ligesom med Væksthusene, at kendskabet til planter og natur også øger forståelsen for - og bevidstheden om biodiversitet i den danske natur og gør en i stand til at passe bedre på den.  

Nu har Science Museerne fået penge til at formidle det formål langt mere eksplicit med et nyt projekt under VisitAarhus og Erhvervsfremmebestyrelsen. Projektet skal også bruges til at udvide potentialet for Aarhus som en læringsplatform, hvor familier, turister og skoleklasser og andre kan gå på opdagelse udendørs i nogle af Aarhus smukke, grønne områder.   

Det er i den forbindelse at man har besluttet at ændre navnet til “Væksthusenes vilde baghave – dansk natur i miniformat”, et navn, der tydeligere skal formidle, hvad stedet handler om.  

Åbner i Aarhus Festuge 2022

Udover nyt navn skal der også laves forskellige informationsmateriale og involverende aktiviteter som skal give de besøgende et større kendskab til de mange smukke og spændende planter i den danske natur. 

Væksthusenes vilde baghave forventes at stå klar med de forskellige nye tiltag medio august men lanceres i forbindelse med Aarhus Festuge 2022.  

For eksempel vil der være plantespil, gode historier om planterne i den danske natur, digitale tiltag, infoskilte og forskellige ideer til, hvor man kan tage hen, hvis man vil ud i den “rigtige” østjyske natur bagefter.