Vild med Væksthusene

Væksthusene er nomineret til Byens Bedste familieudflugt. Man kan stemme indtil 5. november 2021.

Fredag 10. september 2021 blev det afsløret, at Væksthusene for 4. gang er nomineret til Byens Bedste. I 2015 vandt de titlen Byens Bedste Familieoplevelse.

Da Væksthusene åbnede den 12. september 2014, var håbet at tiltrække 80.000 gæster om året. Men i dag ser tallet væsentligt anderledes ud, da man normalt byder cirka 260.000 gæster velkommen hvert år.

Under sloganet "Vild med Væksthusene" håber Science Museerne at rigtigt mange vil stemme på dem som Byens Bedste familieudflugt. 

Hvordan gør man:

Stem på Væksthusene på https://stiften.dk/byensbedste

Hvad kan man opleve i Væksthusene?
I Væksthusene er botanikken og naturen i centrum. Man kan gå på opdagelse i fire forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter, eller tage en pause i cafeen og nyde maden og de grønne omgivelser. I udstillingen "Vilde Vækster" kan man se botaniske detaljer fra den danske natur af fotograf Jens H. Petersen.
Men det er ikke kun i plantesamlingerne og udstillingerne, at de besøgende kan få en naturoplevelse. Også på Væksthusenes toiletter er der installeret billeder og lyd fra forskellige klimazoner. På garderobeskabene er der fortællinger om planter på nøgleskiltene. Og i Væksthusenes gratis plante-app Useeum er der masser af gode historier om planterne i husene. I app´en er der også spændende videoguidede ture med en biolog eller en gartner. Man kan også følge årets gang og få gode plantehistorier på Væksthusenes sociale medier. 
Der er gratis adgang til Væksthusene.

Fakta 
Væksthusene er tegnet af arkitekt C.F. Møllers Tegnestue, som også står bag arkitekturen på Aarhus Universitet. Udvidelsen og renoveringen er finansieret af Aarhus Universitet, Aarhus Kommune, Realdania og Nordea-fonden.

Siden åbningen har Væksthusene modtaget positiv omtale, markeret flere milepæle og anerkendelser, bl.a. flere arkitektpriser og nomineringer. Fx: 
12. september 2021
Væksthusene fylder 7 år
10. september 2021
Væksthusene nomineres til Byens Bedste Familieoplevelse
Maj 2019
Udmærkelsescertifikat 2019 fra Tripadvisor for konsekvent gode anmeldelser i 5 år
August 2018
Gæst nr. 1 million besøger Væksthusene
November 2016
Væksthusene nomineres til Byens Bedste Familieoplevelse
Juli 2016 
Væksthusene vinder den prestigefyldte The International Architecture Award 2016. 
November 2015 
Væksthusene vinder prisen som Byens Bedste Familieoplevelse med 36 procent af stemmerne. 
Oktober 2014 
Væksthusene hædres sammen med Moesgaard Museum og lejlighedskomplekset Isbjerget på Aarhus Havn med Aarhus Kommunes Arkitekturpris. 
12. september 2014
Væksthusene indvies