ASTRONOMI: PÅ REJSE I VORES SOLSYSTEM

Billede af Steno Museets planetarium

Beskrivelse

Kom med ud i rummet og oplev vores Solsystem. Forløbet gør det fjerne nært og giver eleverne en forståelse for vores Solsystem og stjernerne og planeterne i det.

Rundvisningen “På rejse i vores Solsystem” foregår i udstillingen “Astroteket”, hvor eleverne finder ud af, hvordan Jorden er placeret i forhold til Månen og Solen. Fra Jorden bevæger vi os til Solsystemet og planeternes dannelse. Ved hjælp af “Den Magiske Planet” kan eleverne opleve overfladerne på de forskellige planeter i Solsystemet. Udstillingens interaktive redskaber gør det nemmere for eleverne at forstå Solsystemet og Jordens plads i det.

Eleverne besøger også Planetariet og oplever den stjernehimmel, som er over Danmark netop nu. De udpeger, hvad de allerede kender, og lærer at identificere nye, fascinerende objekter på nattehimlen. Desuden hører de nogle af de gamle myter, som knytter sig til de klassiske stjernebilleder, og lærer mere om, hvad vi kan bruge stjernebillederne til.

Formål

Gennem øvelser, udforskning og interaktion får eleverne forståelse for bevægelserne og afstandene i Solsystemet. Jorden, Månens og Solens indbyrdes bevægelser gøres levende og tilgængeligt. Planetariet udforskes som model for nattehimlen.

Niveau: 1.-3. klasse

Varighed: 2 timer

Involverede fag: Natur/teknologi