PLANETARIUM: OPLEV STJERNEHIMLEN

Billede fra Steno Museets planetarium

Beskrivelse

Dagslys er intet problem, når man har et Planetarium. På Steno Museet kan eleverne opleve den aktuelle stjernehimmel i Planetariet. I forestillingen “Oplev stjernehimlen” går eleverne på opdagelse blandt stjernerne og lærer om universets utrolige fortællinger - fra de moderne og videnskabelige til de antikke og mytiske.

I Planetariet gengiver en stjerneprojektor en tro model af stjernehimlen og danner rammen for denne forestilling om stjernerne i universet. Der er fokus på både den moderne astronomi og myterne om stjernebilleder. Eleverne udforsker den aktuelle stjernehimmel, og de lærer om historien bag stjernebillederne - både de mytiske fortællinger og stjernerne som vejvisere og pejlemærker.

Formål

Forestillingen i Planetariet giver eleverne forståelse for, hvad man kan se på himlen om dagen og om natten, og stjerners og planeters plads i Solsystemet og Universet. Eleverne lærer, hvordan de kan finde vej på himlen. Gennem de gode historier om stjernebillederne bliver de inspireret til selv at undersøge stjernehimlen nærmere og genfinde stjerner og planeter, som de oplevede i Planetariet.

Niveau: 1.-4. klasse

Varighed: 45 minutter

Involverede fag: Natur/teknologi