STJERNERS LIV OG HISTORIER

Billede fra Steno Museets planetarium

Beskrivelse

Kom og oplev det bedste, stjernehimlen har at byde på. I Steno Museets Planetarium kan eleverne lære om universets fænomener og se de fjerne stjerner på nattehimlen lidt tættere på.

Vi følger en stjerne – som Solen – fra dens dannelse ud af gastågerne i rummet, indtil den går til grunde milliarder af år senere. Undervejs lærer eleverne om andre stjernetyper og ser dem på Planetariets kuppel. 

Eleverne udpeger de stjernebilleder, de allerede kender, og udforsker aktuelle konstellationer på himlen. Vi taler om, hvordan stjernebillederne hænger sammen med årstiderne og vores placering på kloden. Desuden fortæller vi nogle af de gamle myter, som knytter sig til de klassiske stjernebilleder, så de kan bruges som vejvisere på nattehimlen.

Formål

Turen til det ydre rum i Planetariet er en omsluttende og enestående oplevelse. Eleverne lærer om astronomien og universets fænomener, herunder stjernetyper, som de selv bliver i stand til at genkende. De mytiske fortællinger gør det hele lidt mere håndgribeligt og giver eleverne noget at kigge efter, næste gang de ser på stjernerne. 

OBS: Denne forestilling er også en del af workshoppen "Stjerners liv og død"

Niveau: 4.-6. klasse

Varighed: 50 minutter

Involverede fag: Natur/teknologi