MENNESKE, NATUR OG VIDENSKAB

Nyheder

I Væksthusenes Cafe, madpakkeområde og gårdhave vil der være god plads mellem bordene og ”sidderegler”

26.05.2020 | Science Museerne

Vi har ventet på det her øjeblik i mere end to måneder

Science Museerne er klar til genåbning. Det er direktør Bent Lorenzen også.

22.05.2020 | Science Museerne

Science Museerne klar til genåbning

Tirsdag 26. maj åbner Steno Museet og fredag 29. maj åbner Væksthusene igen. Begge steder kl. 9 og vil være under sikre og trygge ramme for de besøgende.

12.05.2020 | Steno Museet

Uge sex hele året med nyt kropssite

Et nyt gratis undervisningssite kærekrop.dk handler om, hvilke tanker unge har om deres krop. Om dens forskellighed, tabuer, idealer og iscenesættelse. Sitet skal hjælpe de unge med at sætte ord på og reflektere over kroppen. Sitet er nu udvidet med opgaver, som kan laves hjemmefra.

Ved at integrere data om klima og planternes egenskaber har forskerne kunnet lave dette kort, der viser, hvordan risikoen for skader fra forårsfrost på træer har ændret sig i perioden 1959-2017. De røde områder er særligt bekymrende. I disse områder overlapper stigende hyppighed af sen forårsfrost med træarter der generelt har blade, der nemt springer ud ved midlertidig forårsvarme og har lav tålsomhed overfor frost. Grafik: Constantin Zohner, ETH Zürich

12.05.2020 | Science Museerne

Global opvarmning giver træer flere frostskader i Europa og Asien

I takt med den globale opvarmning begynder træerne at grønnes tidligere på året, men netop mens de spæde blade titter frem er træerne mest sårbare for frostgrader.

12.05.2020 | Science Museerne

Forskningsnyheder om coronavirus

Flere af Aarhus Universitets forskere arbejder lige nu på forskningsprojekter, som både skal afhjælpe corona-krisen og gøre os klogere på dens effekter på samfundet.

11.05.2020 | Science Museerne

Science Museerne holder lukket

Science Museerne holder lukket på baggrund af statsministerens udmelding om at begrænse spredningen af corona-virus. Vi forventer at åbne igen 8. juni efter de givne retningslinjer.