Feijoa
Feijoa – træet med de smukke blomster og endnu skønnere frugter.

I Danmark er feijoa-frugter stort set ukendte, og det er en skam, for de modne frugter har en fantastisk smag, lidt som en blanding af jordbær og ananas.
De modne frugter er grønne og på størrelse med et hønseæg. Man spiser kun frugtkødet - på samme måde som man spiser en kiwi. Feijoa-frugten bruges desuden i frugtsalat, til is, saft og marmelade. I mange år var det kun den lokale befolkning i Sydamerika, der plukkede frugten til eget brug, men nu dyrkes den bl.a. på New Zealand, i USA og i Israel.
Feijoa-frugten sælges stort set kun der, hvor de produceres, fordi frugterne smager bedst, når de er helt modne og hurtigt bliver overmodne. Desuden beskadiges de let og er derfor svære at transportere.
Feijoa har smukke røde blomster, og planten egner sig godt til udestuer herhjemme.
Faktaboks:
- Væksthusplacering: Bjergskovshuset
- Dansk navn: Feijoa
- Latinsk navn: Feijoa sellowiana
- Familie: Myrtefamilien / Myrtaceae
- Naturligt voksested: Sydamerika