Science Museerne var med i opløbet til international børnemuseumspris

Torsdag 26. oktober 2023 blev Science Museerne hædret for udstillingen ”Kære krop, svære krop" ved Hands On konferencen i Bern. 

Museumsinspektør Morten Arnika Skydsgaard og formidlingschef Ella Paldam, Science Museerne, Aarhus Universitet, var til stede ved Hands On konferencen i Bern i Schweiz, hvor udstillingen "Kære krop, svære krop" blev præsenteret sammen med de andre nominerede.

 

Nye undersøgelser viser, at 8% drenge og 24% piger på 13 år er utilfredse med deres egen krop. Det er derfor et sårbart emne at skabe konstruktive refleksionsrum i forhold til. I udstillingen "Kære krop, svære krop" tilbydes børn og unge et åbent rum, som giver dem mulighed for at italesætte og reflektere over emner som kropsidealer, nøgenhed og overvægt i et historisk og samtidigt perspektiv. I sommer blev udstillingen nomineret til den internationale pris Children in Museums Award 2023.

Læs mere https://sciencemuseerne.dk/om-science-museerne/nyhed/artikel/udstilling-om-unges-kropskultur-indstillet-til-international-pris

Science Museerne blandt 12 nominerede

I går torsdag 26. oktober 2023 blev vinderen afsløret. Det blev Tokyo Toy Museum, der vandt den prestigefyldte pris. Science Museerne er glade for at have været med i det stærke felt. 

”Vi er meget stolte” siger museumsinspektør Morten Arnika Skydsgaard, der sammen med formidlingschef Ella Paldam, begge fra Science Museerne, Aarhus Universitet, var til stede ved prisoverrækkelsen i Bern. ”Vi har i mere end 15 år arbejdet med at skabe unikke læringsmiljøer for børn og unge, hvor vi prøver at være i øjenhøjde med eleverne. Det er er en ære at modtage anerkendelsen i så stærkt et felt af internationale børnemuseer. Nomineringen understreger, at vi er med til at skabe meningsfyldte og lærerige oplevelser for børn og unge.”

Blandt de nominerede museer var bl.a. Children’s Museum Houston, Children’s Museum of Milan og Tokyo Toy Museum, som altså blev den endelige vinder af prisen. I alt 32 museer fra hele verden var indstillet til prisen. Science Museerne var blandt de 12 endeligt nominerede, og fik derfor besøg af to jurymedlemmer, som besøgte Steno Museet i sensommeren 2023. 

Læs mere om de nominerede: https://hands-on-international.net/digital-conference-room/

Science Museerne har siden sin etablering i 1994 arbejdet langsigtet og vedholdende med at styrke børn og unges interesse for naturvidenskabelige tilgange til aktuelle samfundsproblemer med udstillinger og workshops på Steno Museet, Ole Rømer Observatoriet og i Væksthusene.

Fakta

Children in Museums Award uddeles af European Museum Academy og museumsnetværket Hands On!, som er den internationale sammenslutning af børn i museer. Læs mere: https://hands-on-international.net/awards/children-in-museums-award-2023/