Væksthusene fylder 9 år

Byens grønne hjerte har fødselsdag tirsdag 12. september 2023.

Væksthusene fylder 5 år
Foto: AU Foto

Ni år med eksotiske planter og millioner af besøgende. Udsolgte rundvisninger både sommer og vinter. Formidling om planter og biodiversitet til alle aldersklasser. En stigende interesse fra skoler og ungdomsuddannelser. Væksthusene er ét af Aarhus Universitets populære museer og byens grønne oplevelsessted. Torsdag 12. september 2023 kan Væksthusene fejre sin 9-års fødselsdag.

Det er ikke kun i plantesamlingerne, at de besøgende kan få en naturoplevelse. Også på Væksthusenes toiletter er der installeret billeder og lyd fra forskellige klimazoner. På garderobeskabene er der fortællinger om planter på nøgleskiltene. Og i Væksthusenes gratis plante-app Useeum er der masser af gode historier om planterne i husene. I app´en vil der også være spændende videoguidede ture med en biolog eller en gartner. De fortæller om, hvordan udvalgte planter i Væksthusene passes, og hvordan planterne tilpasser sig til det sted, de vokser naturligt.

Se film med biolog Finn Borchsenius, som fortæller om slyngplanter og lianer i Væksthusene

Hvad kan man opleve i Væksthusene?

I Væksthusene er botanikken og naturen i centrum. Man kan gå på opdagelse i fire forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter, eller tage en pause i cafeen og nyde maden og de grønne omgivelser. I udstillingen "Vilde Vækster" kan man opleve planter fra den danske natur helt tæt på af fotograf Jens H. Petersen. 

Bag ved Væksthusene ligger Væksthusenes vilde baghave med dansk natur i miniformat, som man kan gå på opdagelse i, ligesom man kan i Botanisk Have. 

Der er gratis adgang til Væksthusene.

Væksthusene er tegnet af arkitekt C.F. Møllers Tegnestue, som også står bag arkitekturen på Aarhus Universitet. Udvidelsen og renoveringen er finansieret af Aarhus Universitet, Aarhus Kommune, Realdania og Nordea-fonden.

Læs mere om Væksthusenes historie