LÆR AT SE NATUREN

Billede af børn der udforsker planter i Væksthusene

Beskrivelse

Frøen, der kvækker. Duften af nyslået græs. Vi “ser” naturen med alle vores sanser - hvis vi altså husker at lægge mærke til den. Denne workshop handler om at åbne øjne, ører, næse og mund, så eleverne kan øve sig i at opdage alt, hvad naturen har at tilbyde.

Eleverne kommer på en involverende tur rundt i Væksthusene. I hver af Væksthusenes fire klimazoner sætter vi fokus på nye sanser og oplevelser. Vi lytter til edderkoppeabens kald, dufter til krydderurter og bruger farvekort til at undersøge planternes udseende. Eleverne får nye redskaber til at observere, så de lærer at opleve naturen med hele kroppen.

Eleverne opdager planternes forskelligheder på tværs af de fire klimazoner. Vi snakker om “farlige” planter, og hvorfor planter gerne vil være farlige. Eleverne lærer, at planterne ser ud, som de gør, fordi de har tilpasset sig deres levesteder gennem evolution.

Formål

Ved at træne at sanse naturen omkring dem lærer eleverne at sætte mere pris på den. Samtidig giver workshoppen dem viden om evolution, morfologi og klimazoner, som hjælper dem til at forstå den natur, der omgiver dem. 

Niveau: 1.-3. klasse

Varighed: 1 time

Involverede fag: Natur/teknologi