MENNESKE, NATUR OG VIDENSKAB

Nyheder

21.09.2021 | Steno Museet

Ny udstilling på Steno Museet stiller skarpt på unges online-liv

Fredag 24. september 2021 åbner Science Museerne "Kroppen som data". Udstillingen skal få de besøgende til at forholde sig mere kritisk til deres "online-jeg", hvad de deler med andre, og hvem de giver deres data til.

14.09.2021 | Botanisk Have

Væksthusene fejrede 7 års fødselsdag med nominering som Byens Bedste

Byens grønne hjerte og Aarhus´ eksotiske baghave. Kært barn har mange navne. Og Væksthusene er et populært bysbarn. Besøgstallet har rundet halvanden million siden åbningen. I søndags fyldte Væksthusene 7 år og er samtidig også nomineret til Byens Bedste Familieudflugt.

Foto: Ole Berg

13.09.2021 | Ole Rømer-Observatoriet

Jupiter og andre fænomener på efterårshimlen

Efterårets nattehimmel byder på mange forskellige muligheder for gode astronomiske oplevelser. Blandt andet står planeten Jupiter smukt på den sydlige himmel for tiden som en meget klar lysende prik.

03.09.2021 | Steno Museet

Science Museerne vinder international museumspris

Vinderen er offentliggjort. Det blev udstillingen ”Videnskab er lidenskab” på Steno Museet, Aarhus Universitet, som løb med sejren og vandt den fornemme museumspris UMAC-AWARD 2021.

03.09.2021 | Botanisk Have

Bestøvning af åkander med flamingo og nylonstrømper

Når man ikke har særlige biller til at klare bestøvningen af åkander med, må man benytte sig af alternative metoder. Målet er at danne nye åkande-frø.