ÆGTE JULESTEMNING I VÆKSTHUSENE

Fra onsdag 23. november 2022 skruer vi op for julehyggen og den ægte julestemning i Væksthusene. 

Har du brug for en pause fra juletravlheden, så kom og besøg os i Væksthusene. Her kan du hygge dig med familie og venner eller alene. Der er julestemning nok til alle aldre. 

Eksklusive julerundvisninger om Julens planter

En ægte dansk jul indeholder ingredienser fra hele verden. Fra onsdag d. 23. november 2022 kan du komme med på julerundvisning. Temaet er ”Julens planter i Væksthusene” og der er skruet max op for julehyggen. Du kan tilmelde sig som enkeltperson eller familie.

JULERUNDVISNINGERNE ER UDSOLGT

En af vores dygtige formidlere fortæller spændende historier om julens planter på en anderledes rundtur i husene. Mange af de planter, vi traditionelt bruger til julens mad, kager og konfekt, kommer nemlig fra andre klimazoner. På rundturen kan du bl.a. høre om Væksthusenes helt egen vanilje og finde ud af, hvor marcipanen kommer fra. Du kan også prøve, om du kan lugte forskel på ægte og ”falsk” kanel og høre om chokoladen, som oprindeligt blev kaldt ”gudernes føde”.

Efter rundvisningen sætter vi os sammen i Væksthusenes café, hvor vi nyder et glas af den lækre, hjemmelavede gløgg og smager på nogle af de planter, vi har hørt om på turen i husene. Rundvisningerne foregår efter lukketid, så man kan fornemme julefreden, nyde planterne, lytte til formidlernes spændende historier om julens planter og komme i ægte julestemning. Rundvisningerne varer cirka en time og 15 minutter.

Der er plads til 16 personer på hver rundvisning. Billetpris 60 kr. pr. stk. incl. smagsprøver og et glas hjemmelavet gløgg.

Alle onsdage fra 23.11- 14.12 kl. 16.30 og kl. 18.30

Alle torsdage fra 24.11-15.12 kl. 16.30 og kl. 18.30.

Dørene åbner et kvarter før hver rundvisning (kl. 16.15 og 18.15) og lukker 5 minutter efter (16.35 og 18.35)

OBS: Begrænset antal pladser. Billetter skal bestilles senest dagen før den dato, du ønsker at deltage i en julerundvisning. Købte billetter refunderes ikke.

Væksthusnissen er på spil i Væksthusene

Væksthusnisserne kommer frem fra deres skjul, når julen nærmer sig. I alle weekender frem mod jul weekenderne fra d. 26/11 kan du også høre Væksthusnisserne fortælle om julens planter.

Juleopgaver for hele familien

Gå på jagt efter den ægte julestemning i Væksthusene med en gratis juleopgave. Hele familien kan gå på opdagelse og finde julens særlige planter og krydderier og bagefter nyde en juleforfriskning  i Væksthusenes julepyntede Café. Du kan købe gløgg, et lækkert måltid og varm kakao, mens julefreden sænker sig.

Jule- og kalendergaver

Mangler du en helt særlig julegave til én, der elsker planter? Eller en sjov lille ting til pakkekalenderen? Så besøg butikken i Væksthusene eller vores webshop: 

https://webshop.sciencemuseerne.dk/catalogsearch/result/?q=botanik

 

Download pressebilleder - Jul i Væksthusene

Kan frit anvendes til redaktionel omtale 

Klik på det enkelte billede for høj opløsning