Hold sommer med naturen i centrum

Onsdag 22. maj 2024 er det FN's Internationale Biodiversitetsdag. Vi markerer dagen ved at åbne op for billetsalget til rundvisningerne for Smag på verden i Aarhus og med gratis planteopgaver i Væksthusene.

Blodrød storkenæb kendetegner Væksthusenes vilde baghave
I Væksthusenes vilde baghave kan man gå på opdagelse i dansk natur i miniformat. Her ses blodrød storkenæb i forgrunden og biolog ved Science Museerne Signe Klange i baggrunden.

Biodiversitetens hurtige tilbagegang truer både naturen og mennesker. Det kræver, at vi på alle niveauer arbejder for at stoppe tilbagegangen, og at vi også har fokus på, hvad vi hver især kan gøre. På Science Museerne formidler vi viden om naturen, både den lokale og den globale. Filosofien bag er, jo bedre du kender naturen og dens sindrige kredsløb, jo bedre kan du passe på den.  

Naturen er i centrum 

I Væksthusenes vilde baghave, - der ligger i området bag Væksthusene- , kan du gå på opdagelse i dansk natur i miniformat og finde forskellige plantetyper, som allerede nu står i fuldt flor. 

En hvid væg ved toiletterne i Væksthusene blev sidste år forvandlet til en smuk sommerfuglevæg af DR Ramasjang. Det skete som en del af DRs indsatsen Red sommerfuglene. Væggen viser, hvordan sommerfugle og planter er dybt afhængige af hinanden for at kunne overleve. Værket forestiller de tre sommerfugle - nældens takvinge, som også er Danmarks nationalsommerfugl, de sjældne argusblåfugl og  sortbrun blåfugl, og de tre planter som de er afhængige af for at kunne overleve – brændenælde, hedelyng og blodrød storkenæb. 

Se indslaget på DR Ramasjang: www.dr.dk/drtv/episode/tegnetrix_-smukke-sommerfugle_373985 

Læs mere om planterne og sommerfuglene på væggen: https://sciencemuseerne.dk/om-science-museerne/nyhed/artikel/red-sommerfuglene-og-planterne-i-den-danske-natur

På guided tur i dansk natur i miniformat 

Udenfor – i Væksthusenes vilde baghave – kan man gå på opdagelse med klistermærker og en opgave med danske planter, som udleveres gratis ved indgangen til Væksthusene. 

Nogle vil måske synes, at området ser lidt rodet og tilvokset ud, men det er med vilje. Det skal nemlig gerne ligne den rigtige natur og ikke en velplejet villahave. Formålet er, at man  kan tage rundt i den danske natur på mindre end en time midt i Aarhus C, og få en fornemmelse af, hvor divers og fantastisk den danske natur er.  

Læs mere om Væksthusenes vilde baghave