Hold sommer med naturen i centrum

Mandag 22. maj 2023 er det FN's Internationale Biodiversitetsdag. Vi fejrer naturen og dens mangfoldighed med sjove planteopgaver i Væksthusene og Væksthusenes vilde baghave.

Biodiversitetens hurtige tilbagegang truer både naturen og mennesker. Det kræver, at vi på alle niveauer arbejder for at stoppe tilbagegangen, og at vi også har fokus på, hvad vi hver især kan gøre. På Science Museerne formidler vi viden om naturen, både den lokale og den globale. Filosofien bag er, jo bedre du kender naturen og dens sindrige kredsløb, jo bedre kan du passe på den.  

Naturen er i centrum 

I Væksthusenes vilde baghave, eller Danske Plantesamfund, som området tidligere hed, er det den danske natur der er i centrum. Mandag 22. maj på FN's internationale Biodiversitetsdag bliver sommeren skudt i gang med forskellige aktiviteter for hele familien som skal øge kendskabet til dansk natur og biodiversitet.  

En hvid væg ved toiletterne i Væksthusene er blevet forvandlet til en smuk sommerfuglevæg af DR Ramasjang. Det skete som en del af DRs indsatsen Red sommerfuglene. Væggen viser, hvordan sommerfugle og planter er dybt afhængige af hinanden for at kunne overleve. Værket forestiller de tre sommerfugle - nældens takvinge, som også er Danmarks nationalsommerfugl, de sjældne argusblåfugl og  sortbrun blåfugl, og de tre planter som de er afhængige af for at kunne overleve – brændenælde, hedelyng og blodrød storkenæb. 

Se indslaget på DR Ramasjang: www.dr.dk/drtv/episode/tegnetrix_-smukke-sommerfugle_373985 

Læs mere om planterne og sommerfuglene på væggen: https://sciencemuseerne.dk/om-science-museerne/nyhed/artikel/red-sommerfuglene-og-planterne-i-den-danske-natur

På guided tur i dansk natur i miniformat 

Udenfor – i Væksthusenes vilde baghave – kan man gå på opdagelse med klistermærker med danske planter og plantebingo, som udleveres gratis ved indgangen til Væksthusene.  

Nogle vil måske synes, at området ser lidt rodet og tilvokset ud, men det er med vilje. Det skal nemlig gerne ligne den rigtige natur og ikke en velplejet villahave. Formålet er, at man  kan tage rundt i den danske natur på mindre end en time midt i Aarhus C, og få en fornemmelse af, hvor divers og fantastisk den danske natur er.  

Læs mere om Væksthusenes vilde baghave

Alle aktiviteter er gratis og tilgængelige fra 22. maj 2023 og til og med uge 32.