EFTERÅRSFERIE PÅ STENO MUSEET

Der er dømt megaspændende Mars-aktiviteter og astronomiske muligheder for at gå på opdagelse med to børn - Pi og My - fra en fiktiv Marskoloni i efterårsferien. Tag hele familien med til "Mærk Mars på Steno Museet i efterårsferien", bliv klogere på Mars og få en fælles oplevelse, som tager jer på rejse til den røde planet og ud i resten af solsystemet. Lørdag 16.10-søndag 24.10. Alle dage kl. 10-16. 

På Steno Museet kan man fx lave små film om livet på Mars, smage på “Marsmad” i form af lækre ristede melorme, få en opskrift med hjem til, hvordan man kan lave sit eget Solsystem ved hjælp af frugter, og opleve Mars i Planetariet og på forskellige Mars-baser. En del af museumsoplevelsen er også rykket udenfor i form af en rejse gennem solsystemet via en nyetableret planetsti i Universitetparken. Man kan også være med til at sende raketter afsted med hemmelige beskeder og besøge MarsLab på Institut for Fysik og Astronomi. 

Nogle af aktiviteterne skal bookes ved indgangen til Steno Museet på dagen. Det sker efter først-til-mølle, så kom i god tid.

Når sulten melder sig, kan man spise sig mæt i “jord-mad” i Steno Museets Cafe.

Tag museumsoplevelsen med hjem. I anledning af efterårsferien og muligheden for de mange gode fælles oplevelser sælger vi ScienceTakeaway til meget nedsat pris fra 16.10-24.10. både på Steno Museet, i Væksthusene og på vores webshop. Køber du ScienceTakeaway på Steno Museet, får du samtidig masser af viden og inspiration. Hold øje med hjemmesiden og vores Facebook. 

Entré til Steno Museet 30 kr. Gratis under 18 år. Alle aktiviteter undt. Planetariet er gratis, når entréen er betalt. 

Program

MARSBAR – SMAG PÅ MELORME

Smag en lækker Mars-snack. Hver dag kl. 11.30 og 14.30.

PÅ TUR GENNEM SOLSYSTEMET

Rejs selv gennem Solsystemet via Steno Museets planetsti i Universitetsparken. 
Tur med astro-guide fra Steno Museets P-plads hver dag kl. 13.30. Kræver ingen tilmelding.

TRÆN TAKE-OFF TIL MARS

Send en hilsen i raketfart. Man kan designe raketter hele dagen og være med til fælles takeoff med Modelraket.dk. KUN lørdag 16. - tirsdag 19. oktober. Take-off kl. 12.30 og 15.30

MÆRK MARS I MARSLAB

Besøg Marslab på Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet, hvor de tester ting til kommende marsmissioner. KUN onsdag 20.-fredag 22. oktober kl. 12.30. Gratis, når entréen er betalt. Billet bookes ved indgangen. Fra 8 år. OBS: Der er forskellige sikkerhedshensyn som skal tages og børn må ikke gå alene rundt i MarsLab. Få mere info, når I booker billet. 

LIVET PÅ MARS

Hør om tid, årstider, støvstorme og stjernehimlen på Mars. Hør, hvordan du kan lave din egen planetsti. Hver dag kl. 10-16

TAG EN MARS-SELFIE

Kom i øjenhøjde med en Mars-Rover. Hver dag kl. 10-16.

EPIDEMIER I RUMMET 

Hvordan er din håndhygiejne? Håndvask med UV-creme. Smitte i vægtløs tilstand og immunforsvaret på Mars. Hver dag kl. 10-16 

LAV MARSEVENTYR PÅ FILM

Slip fantasien løs med LEGO og stopmotion. Brug din viden om Mars til at lave små film. Hver dag kl. 10-16.

PLANETARIEFORESTILLINGER

Kom med, når vi tager en tur til Mars og oplever stjernehimlen fra et lidt andet perspektiv..  Pris 30 kr. (anbefales fra 6 år). Billet købes ved indgangen.

Weekends i efterårsferien

kl. 11, 13 og 15

Hverdage i efterårsferien

kl. 11, 12, 13, 14 og 15. 

BESØG OGSÅ VÆKSTHUSENE I BOTANISK HAVE 

Alle hverdage i efterårsferien kl. 9-17, weekends kl. 10-17. Gratis adgang.