EFTERÅRSFERIE PÅ RUMSTATION STENO

Tag med os på rejsen i efterårsferien, og lad dig inspirere til at drømme om stjernerne, når Steno Museet åbner dørene til Rumstation Steno. Det bliver en ferie fyldt med spænding, udfordringer og formidling om livet på en rumstation. 

Oplev livet på Rumstation Steno i Efterårsferien

Har du nogensinde drømt om at prøve kræfter med livet på en rumstation? Nu har du, dine venner og familie chancen!

Rumstation Steno inviterer dig til en spændende og udfordrende efterårsferie, hvor du kan få et smugkig ind i astronauternes verden og opleve nogle af de ekstreme udfordringer, som de står over for i rummet. Du kan også gå på opdagelse i den danske ESA-astronaut Andreas Mogensens hverdagsliv i rummet i udstillingen "Rumstationen".

Vægtløs hverdag: En ganske ualmindelig dag

Det er hårdt for kroppen at bo på en rumstation. På Rumstation Steno kan du få fornemmelsen af, hvordan det er at leve i en hverdag med vægtløshed og ekstreme forhold. Hvad ville du gøre, hvis de mest simple ting på Jorden pludselig blev en kæmpe udfordring? Hvis du skulle spise tørfoder i stedet for den lækre mad fra køleskabet og drikke dit eget tis i stedet for iskoldt vand fra hanen. Tilpasse dig 16 solopgange på et døgn og kun sove, når det var muligt. Det kan du få en fornemmelse af på Rumstation Steno, og samtidig får du en unik chance for at opleve, hvordan astronauter lever og arbejder i rummet. Lav eksperimenter med lys, lyn og vandrensning, og find desuden ud af, hvilke forsøg ESA-astronauten Andreas Mogensen skal lave.

Tør du udfordre dig selv?

Udforsk Den Internationale Rumstation i Planetariet

I Planetariet kan du læne dig tilbage og blive klogere på Den Internationale Rumstation (ISS), stjernerne og planeterne udenfor. Dyk ned i de fascinerende detaljer omkring livet på ISS, og udforsk mysterierne i det ydre rum. Forestil dig at svæve rundt i en rumdragt, mens du kigger ud på det uendelige univers - det er en oplevelse, der vil give dig et helt nyt perspektiv på vores solsystem.

På arbejde i rummet: Styr Robotarmene

Rumstation Steno har ikke kun astronauter, men også nogle vilde robotarme, der skal kontrolleres og styres. Test dine evner og se, om du kan få styr på robotarmene og arbejdet gjort. Sammen med datalogistuderende fra Aarhus Universitet kan du hjælpe med at udføre opgaver i rummet.

Træn kroppen: Bliv astronaut-fit

På Rumstation Steno er fysisk træning en vigtig del af hverdagen. Astronauter skal opretholde deres fysiske form for at kunne klare de krævende opgaver i rummet. Er du klar til at træne som en ægte astronaut? Prøv astronaut-træningsprogrammet og oplev, hvor udfordrende det kan være at holde sig i form i vægtløs tilstand.

Tag på Spacewalk: Træk i rumdragten og snup et billede

En tur til Rumstation Steno er ikke helt fuldendt uden at trække i en (næsten) ægte rumdragt og snuppe et billede som astronaut. Tag rumdragten på, få styr på tjeklisten, og spring ud i det uendelige univers. Se Rumstation Steno udefra gennem rumstationens vinduer. 

Fakta

Rumstation Steno er åben hver dag i efterårsferien 14.10-22.10 2023, kl. 10-16. Gratis under 18 år og voksne 50 kr. Så tag dine modige venner og familie med på en oplevelse langt, langt væk fra vores egen verden. 

Besøg også Væksthusene og Ole Rømer Observatoriet i efterårsferien.