GIV DE UNGE ORDET

Et forskningsprojekt ”Giv de unge ordet” har haft fokus på at nytænke forskningskommunikation om mental sundhed, data og teknologibrug og at skabe interaktive kommunikationsprodukter i samarbejde med unge. 

 

Science Museerne og Aarhus Universitet har sammen med en række andre aktører været en del af et spændende og innovativt projekt gennem de seneste 3,5 år, kaldet Giv de unge ordet. Projektet afslutter nu lørdag 3.6 og søndag 4.6 2023 med workshops og udstilling på Dokk1.
Læs mere om eventen AI kunstudstilling og spilworkshop på Dokk1
 

Science Museerne har bidraget til

Udstillingen Kroppen som data på Steno Museet

Udstillingen skal skabe rum til refleksion i forhold til, hvordan vi agerer, når vi er online. Målet er, at de besøgende, ikke mindst de unge, forholder sig mere kritisk til deres "online-jeg", og hvad de deler med andre fx via sociale medier, forskellige services og cookies.
Læs mere om udstillingen

Podcasten Dig og dine data 

Spørgsmål fra unge til forskere, der arbejder indenfor områderne data, algoritmer og sociale medier. Techjournalist Anders Høegh Nissen har tilrettelagt  podcasten. Der er udarbejdet en elev– og lærervejledning med hjælp fra en 8. klasse, som er kommet med deres bud på, hvordan man bedst arbejder med podcasts i skolen.
Læs mere om og lyt til podcasten

Et analogt spil Data på spil 

Data på spil har til formål at skabe dialog og refleksion om data, algoritmer og sociale medier og at understøtte teknologiforståelse. Det er tænkt som en efteraktivitet hjemme på skolen, efter man har deltaget i formidlingsforløbet Kend dine data. Data på spil er et analogt spil, som er udviklet på foranledning af og i samarbejde med unge fra ATU Midt. Elever har lavet prototyper på spil i forbindelse med en workshop i museet, og vi har arbejdet videre med deres idéer.

Udstilling afslutter det samlede projekt

500 elever fra en række skoler og uddannelsestilbud har arbejdet sammen med projektets parter om en afsluttende event AI kunstudstilling og spilworkshop på Dokk1 lørdag 3.6-søndag 4.6. Gennem brug af kunstig intelligens har eleverne visuelt udtrykt deres tanker, forventninger og bekymringer for fremtiden. 
Læs mere om eventen AI kunstudstilling og spilworkshop på Dokk1

Forskningsprojektet ”Giv de unge ordet” er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Læs mere om forskningsprojektet https://givdeungeordet.dk