DATA PÅ SPIL

 

Et forskningsprojekt ”Giv de unge ordet” har haft fokus på at nytænke forskningskommunikation om mental sundhed, data og teknologibrug og at skabe interaktive kommunikationsprodukter i samarbejde med unge. 

 

Science Museerne og Aarhus Universitet har sammen med en række andre aktører været en del af et spændende og innovativt projekt gennem de seneste 3,5 år, kaldet "Giv de unge ordet". 

Data på spil er en del af projektet. Det er et analogt spil, der har til formål at skabe dialog og refleksion om data, algoritmer og sociale medier og at understøtte teknologiforståelse.

TAK FOR ALLE JERES BESTILLINGER. SPILLET ER NU UDSOLGT!

Data på spil er udviklet på foranledning af og i samarbejde med unge fra ATU Midt. Elever har lavet prototyper på spil i forbindelse med en workshop i museet, og vi har arbejdet videre med deres idéer.

Data på spil består af 4 typer kort:

  • Dialogkort, der lægger op til samtale om fx sociale medier
  • Actionkort, hvor man skal gøre noget aktivt med sin telefon
  • Dilemmakort, hvor man drøfter dilemmaer. der relaterer til data og sociale medier.
  • Quizkort

Man spiller 3 – 5 personer i et afmålt tidsrum.

Et klassesæt består af 8 spil og er beregnet på udskolingselever. 

Spillet er udviklet i regi af projekt Giv de unge ordet, der er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Udstillingen Kroppen som data

Udstillingen Kroppen som data på Steno Museet

Udstillingen skal skabe rum til refleksion, i forhold til hvordan vi agerer, når vi er online. Målet er, at de besøgende, ikke mindst de unge, forholder sig mere kritisk til deres "online-jeg", og hvad de deler med andre fx via sociale medier, forskellige services og cookies.
Læs mere om udstillingen Kroppen som data

Podcast Dig og dine data

Podcasten Dig og dine data 

Spørgsmål fra unge til forskere, der arbejder indenfor områderne data, algoritmer og sociale medier. Techjournalist Anders Høegh Nissen har tilrettelagt  podcasten. Der er udarbejdet en elev– og lærervejledning med hjælp fra en 8. klasse, som er kommet med deres bud på, hvordan man bedst arbejder med podcasts i skolen.
Find info om og lyt til podcasten Dig og dine data

Udstillingen Kære krop, svære krop

Udstillingen Kære krop, svære krop

En udstilling om krop og kropsidealer. "Kære krop, svære krop" inviterer de besøgende til refleksion, involvering og debat. Gennem genstande, humor og faktuel information giver udstillingen forskellige perspektiver på, hvordan omgivelserne er med til at påvirke vores opfattelse af kroppen og forestilling om kropsidealer.

Læs mere om udstillingen 

Udstilling afsluttede det samlede projekt

Udstilling afsluttede det samlede projekt

500 elever fra en række skoler og uddannelsestilbud har arbejdet sammen med projektets parter om en afsluttende event AI kunstudstilling og spilworkshop på Dokk1, som fandt sted lørdag 3.6-søndag 4.6. Gennem brug af kunstig intelligens udtrykte eleverne visuelt deres tanker, forventninger og bekymringer for fremtiden. 

Forskningsprojektet ”Giv de unge ordet” er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Få mere viden om forskningsprojektet "Giv de unge ordet"