KÆRE KROP, SVÆRE KROP

Beskrivelse

Den superslanke Barbie-dukke og den barmfagre og kraftige Venus fra Willendorf. Kropsidealer har der været mange af gennem tiden, men hvor kommer de fra? Det udforsker eleverne i denne workshop, hvor de arbejder med og reflekterer over, hvordan fællesskabets idéer om skønhed og sundhed har udviklet sig. 

Rammen for læringsforløbet er Steno Museets udstilling “Kære krop, svære krop”. Her formidles forskellige tiders kropsidealer i et kulturhistorisk og samfundsmæssigt perspektiv, og hvordan de har udviklet sig frem til i dag. Eleverne forholder sig aktivt til spørgsmål om, hvor kropsidealer kommer fra, hvordan de ser ud, og hvordan de påvirker os.

Vi ser på og drøfter kroppe i et kulturhistorisk og samfundsmæssigt perspektiv. Eleverne møder den nøgne krop på store fotos i “Omklædningsrummet”, og vi diskuterer, hvordan man gennem tiden har forsøgt at ændre på den naturlige krop med bl.a. anabole androgene steroider, korsetter og implantater.

I workshoppen er der lagt op til debat om bl.a. kulturelle normer, krop og sundhed og badning efter idræt.

Formål

Eleverne forholder sig til den naturlige krop i relation til sundhed og livsstil. De rustes med et historisk perspektiv, som viser, hvordan kropsidealer har udviklet sig gennem tiden. Derudover reflekterer de over, hvor kropsidealer kommer fra, og hvad de betyder for elevernes eget selvbillede og identitetsdannelse.

Varighed: 1 time

Niveau: 7.-10. klasse

Fag: Dansk, biologi, samfundsfag, sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

På Steno Museet holder vi uge sex hele året>

Du kan få masser af inspiration til din undervisning på undervisningssitet kærekrop.dk, som tager afsæt i næsten 2000 personlige udsagn om kroppen fra udstillingen "Kære krop, svære krop".

Du har også mulighed at downloade eller bestille en revidereret udgave af Kend din kropspolitik. Science Museerne 2020. For mere info og bestilling af gratis klassesæt - klik ind på kropspolitik.dk

BOOK FORLØBET