PODCAST: DIG OG DINE DATA

I projektet Giv de unge ordet er der i samarbejde med unge, forskere fra Aarhus Universitet og tech-journalist Anders Høeg Nissen produceret en podcast Dig og dine data i tre korte episoder om henholdsvis data, algoritmer og sociale medier.

Arbejd med podcasten

Elever fra 8. årgang på Fælleshåbsskolen ved Vejle har hjulpet os med at finde den gode måde at arbejde med de tre podcastepisoder i skolen. Lyt til podcasten med dine elever, download lærer- og elevvejledningen og lad dig inspirere.

Kombiner evt. arbejdet med podcasten med workshoppen Kære krop, svære krop, et klassesæt af den gratis bog Kend din kropspolitik eller hjemmesiden kærekrop.dk.

Podcastens tre afsnit

Mød din digitale data-tvilling
Hvad er data egentlig, hvordan bliver de indsamlet, og hvad kan de fortælle om, hvem du er?

Sådan styrer algoritmerne dit liv
Hvordan kan algoritmer lære dine vaner at kende, hvordan kan de forudsige, hvad du kan lide, og hvordan kan de manipulere din adfærd?

Vores liv på sociale medier
Hvad betyder vores brug af sociale medier for os i hverdagen, bruger vi for meget tid på dem, og kan vi overhovedet undslippe deres lokkende feeds?

Udsagn om podcasten

"Det er vigtigt at vide lidt om, hvad man giver videre, og hvad det kan bruges til."
- Elev fra 8. klasse

"Det er vigtigt, at podcasten fortæller om, hvordan algoritmer fungerer, så man ikke går rundt og bekymrer sig, om den f.eks. hører efter alt det, vi siger."
- Elev fra 8. klasse

"Det er et vigtigt emne med SoMe, fordi det er den verden, de unge lever i."
- Elev fra 8. klasse

Projektet Giv de unge ordet er støttet af Novo Nordisk Fonden.