Du er her: Science Museerne Botanisk Have Oplevelser i Væksthusene

Oplevelser i Væksthusene

I Væksthusene er botanikken og naturen i centrum. Fortalt for både børn og voksne.

Gå på opdagelse i 4 forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter, eller tag en pause i cafeen og nyd maden og de grønne omgivelser. 

Se film om Væksthusene fra Aarhus Universitet

I plantesamlingerne og mange andre steder i Væksthusene kan du opleve små fortællinger om naturens rigdom og indflydelse på vores hverdag.

På 1. sal giver et egeblad i overstørrelse mulighed for at dykke ned i botaniske fortællinger og læne dig tilbage på det store blad.

I udstillingen "Botaniske detaljer" kan man se botaniske illustrationer, tegnet af Bent Johnsen(1919-2004). Tegningerne fremhæver planternes detaljer, fx et enkelt frø eller et kronblad, på en anden måde end et fotografi. De besøgende kan i udstillingen opleve de botaniske tegninger og deres detaljerigdom. Bagefter kan man gå på opdagelse efter planterne i husene, måske med ny inspiration fra udstillingen. Man kan også downloade Væksthusenes digitale PlanteGuide gratis – app´en Useeum – og få mere information om planterne. 

I vores formidlingsrum kan skole- og gymnasieklasser have workshops og Aarhus’ grønne foreninger afholde møder og andre aktiviteter.

Caféen serverer traditionel mad med et twist – lækkert, enkelt og rustikt.

Velkommen til Væksthusene – naturens hus og Byens Bedste Familieoplevelse 2015 lige midt i Aarhus!

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 12.08.2019