Du er her: Science Museerne Botanisk Have Oplevelser i Væksthusene På tur gennem plantesamlingerne

På tur gennem plantesamlingerne

Gåtur i Væksthusene, Botanisk Have, Aarhus. Foto: Maria Randima

Hvad I kan opleve i plantesamlingerne

Tag en stille slentretur og nyd naturens skønhed, eller gå på opdagelse efter forunderlige historier om naturen; om korkegen, der med den tykke bark kan modstå brand eller eucalyptustræet der kan antænde som benzin og forårsage voldsomme skovbrande i Australien. Mærk duften fra hvide citronblomster eller gys over kaktuspigge og kødædende planter. 

I plantesamlingerne kan I se film, fotos og scenografi, der giver indblik i, hvordan vi mennesker påvirker naturen som aldrig før.

Spire Ib giver de mindste børn ledetråde, så planterne kan opleves i børnehøjde. Brug øjnene og find spor efter en elefant og bjergged eller lugt med næsen og find krydderurterne.  

På digitale skærme fortæller meteorologen om vejret i de forskellige klimazoner, og med små film og digitale postkort, kan I få indblik i landskaber og vejret på forskellige årstider.

I opstillede indkøbskurve ligger nogle af de varer, vi dagligt køber i supermarkedet. Men hvor gror peberet, hvordan udvinder man aloe vera til ansigtscremen og hvordan dyrkes vanilje egentlig? Se hvor kanel og kakao kommer fra og følg på små film produkternes vej fra plante i naturen til hylde i supermarkedet.

Kødædende planter i Væksthusene. Foto: Maria Randima
Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 28.06.2019