OPLEV PLANTER FRA HELE VERDEN MIDT I AARHUS C

Gåtur i Væksthusene, Botanisk Have, Aarhus. Foto: Maria Randima

Oplevelser i plantesamlingerne: Væksthusene indeholder næsten 2000 plantearter fra hele verden, plantet i naturlignende opstillinger og ordnet efter geografi. 

I Væksthusene får du en fortælling om planter, klima og forholdet mellem mennesker og natur rundt omkring i verden.

  • Rejs Jorden rundt midt i Aarhus C - start i middelhavsklimaet med de duftende krydderurter, bevæg dig ind den tørre ørken, de fugtige bjergskove og og slut rejsen i den tropiske regnskov
  • Gå på opdagelse efter planter og sommerfugle. Mærk duften fra hvide citronblomster eller gys over kaktuspigge og kødædende planter. 
  • Download den gratis planteapp Useeum og find historier om 150 planter i Væksthusene. Se fx film om korkegen, der med den tykke bark kan modstå brand eller eucalyptustræet, der kan antænde som benzin og forårsage voldsomme skovbrande i Australien. 
  • Den lille grønne Spire Ib giver de mindste børn ledetråde, så planterne kan opleves i børnehøjde. Brug øjnene og find spor efter en elefant og bjergged eller lugt med næsen og find krydderurterne.  

Om Væksthusene

Væksthusene i Botanisk Have blev opført i perioden 1968-71, og det oprindelige snegleformede bygningsværk i Victoriansk byggestil er tegnet af arkitekt C.F. Møllers Tegnestue, som også står bag arkitekturen på Aarhus Universitet som Væksthusene hører under.

I 2014 blev Væksthusene udvidet med Tropehuset og de øvrige bygninger blev ombygget og renoveret. Væksthusene er støttet af Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Realdania samt Nordea-fonden. 

Kødædende planter i Væksthusene. Foto: Maria Randima