FIRE FORSKERE OM FEDME

Når kroppen føles for stor

Der er mange fordomme om fedme. Man er fed fordi man er doven. Det er bedre at være tynd end tyk. Man kan tabe sig med slankemidler, og man kan i det hele taget bare lade være med at spise så meget. Men forskningsmæssigt har fedme vist sig at være langt mere komplekst.

Fire film om fedmefordomme

Udstillingen Kære Krop Svære Krop handler om kropsidealer gennem tiden og  forsøger at gøre unge og voksne mere bevidste om, hvordan omgivelserne påvirker vores opfattelse af kroppen. Bl.a. tager fire kendte forskere fat i nogle af fordommene omkring fedme på baggrund af deres undersøgelser af, hvad der kan lægge til grund for fedme.

Her kan du se klip fra film, der vises i deres fulde længde på Steno Museet. 

Tilrettelæggelse: Morten A. Skydsgaard
Fotograf: Olivia D. Fridfinsdottir 

Fed og fit eller slank og sløv?

Professor og forsker Bente Klarlund Pedersen, KU, har undersøgt, hvordan fysisk aktivitet påvirker os. Er det altid bedre at være tynd end tyk? &nb

Er man bare fed, fordi man er glad for mad?

Forsker og professor Thorkild I. A. Sørensen, KU, har undersøgt hvordan gener og det miljø, man er vokset op i, kan medføre fedme. Er man bare fed, fordi man er glad for mad og doven??

Har slankemidler en langsigtet effekt?

Professor og forsker Bjørn Richelsen, AU, har undersøgt, hvorfor det er så svært at tabe sig. Har slankemidler overhovedet nogen langsigtet effekt?

Bliver man fed, fordi man bliver mobbet?

Forsker Marianne Vamosi, AU, har undersøgt om mobning i barndommen kan medføre overvægt. Måske bliver man ikke mobbet fordi man er fed, men bliver fed, fordi man bliver mobbet.