KÆRE KROP, SVÆRE KROP

Et baderum med 1:1 fotos af nøgne mænd og kvinder i bad. En oversize barbiedukke ved siden af en buttet og barmfager Venus fra Willendorf. Et privat Hånden-på-hjertet-rum, hvor man kan skrive sine tanker om kroppen og dele dem med andre. En udstilling om krop og kropsidealer.

Udstillingen "Kære krop, svære krop" inviterer de besøgende til refleksion, involvering og debat. Gennem genstande, humor og faktuel information giver udstillingen forskellige perspektiver på, hvordan omgivelserne er med til at påvirke vores opfattelse af kroppen og forestilling om kropsidealer.

Udstillingen er opbygget i forskellige refleksionsrum, som giver plads til at opleve: 

  • Forskellige skønhedsidealer gennem tiden.
  • Et omklædningsrum med fotos af nøgne kropsstore mennesker og forskellige syn på nøgenhed og blufærdighed.
  • Et supermarkeds fødevare-emballager, der viser udviklingen fra mindre portioner til super size.
  • Forskning i undervægt og overvægt.
  • En langstrakt himmel af hverdagsteknologi, som viser, hvordan muskelarbejde er blevet erstattet af mekanik og motorer gennem de seneste 200 år.

Udstillingen knytter sig til den tilhørende bog, Kend din kropspolitik, som udkommer i en stærkt revurderet udgave 27. januar 2020, men kan allerede nu downloades fra sitet. Den er gratis for skoler, i et smart lommeformat og kan rekvireres efter først-til-mølle ved at sende en mail til sm@au.dk. Hver skole kan dog max indhente et klassesæt. 

Der er også masser af inspiration at hente på undervisningssitet kærekrop.dk  

Hvad siger fire forskere om fedme? Og hvad betyder det at være "tyndfed"? Det kan du høre mere om her

Formidling i Kære Krop (Fotograf: Roar Lava Paaske/AU-kommunikation)

Download pressebilleder

Her kan du frit downloade pressebilleder til redaktionelt brug. Klik på det enkelte billede for at downloade det. Foto: Roar Paaske og Science Museerne

  • I udstillingen Kære krop Svære Krop kan de besøgende forholde sig til hvad de finder kært og hvad de finder svært ved deres krop
  • Kropsidealer forandrer sig gennem tiden
  • I "Baderummet" kan man forholde sig til, hvordan man har det med at tage bad med andre