CORONA MED UNGE ØJNE

Sommer 2020-forår 2021. Udstillingen "Corona med unge øjne" er lukket. 

"Jeg tegnede Jorden, fordi Jorden var jo under angreb. Jorden smiler, fordi den tror, at corona-virussen er en sol. Men så finder den ud af, at corona-virussen er ved at gå til angreb." Emil 7 år.

For mindre end 5 måneder siden stod hele verden midt i en historisk begivenhed. En smitsom pandemi brød ud og fik turistattraktioner og storbyer til at lukke i hobetal. I Danmark var der daglige pressemøder fra statsministeriet, lukning af skoler og grænser og mange ansatte arbejdede pludselig fra hjemmekontoret. Der indførtes nye regler for håndvask, køkultur, og for hvor tæt mennesker måtte være på hinanden. 

Pop-up med unge øjne

Men hvordan ser corona-krisen ud fra børnenes perspektiv? Det giver børn og unge deres bud på gennem tegninger, film, genstande og dagbogsnotater i en ny pop-up-udstilling på Steno Museet.

Se indslag fra TV2 Østjylland 28. juni 2020.

Udstillingen er bygget op omkring 45 tegninger, som børn i alderen 1-12 år har tegnet til en tegnekonkurrence i Politiken. Dagbøger og forskellige genstande som natbukser og strikkepinde fra elever i en 8. klasse fortæller om, hvordan det føltes at være en del af en verdensomspændende krise. Samtidig formidler fem af tegnerne deres oplevelser via ét af de mest brugte digitale medier under corona-krisen, nemlig Zoom.

I udstillingen inviteres gæsterne også til at tegne, bl.a. med den populære StineStregen, og give deres perspektiv på en unik og mærkelig tid.

Hør Emil og Caroline fortælle om deres tegninger fra corona-krisen:

Udstillingen består af 

-45 tegninger skabt af børn og unge til en tegnekonkurrence i Politiken til deres børnesider.

-Interviews med fem af tegnerne i alderen 7-10 år 

-Dagbøger med fotos fra hjemmekarantænen for 8. årgang på Fælleshåbsskolen ved Vejle.

-”Den vigtigste genstand” udvalgt af eleverne fra 8. klasse.